"Bereken uw Body Mass Index en test uw gewicht met de bmi berekenen calculator!"

Supplementen toevoegen naast je normale eetpatroon

Steeds meer mensen gebruiken supplementen naast hun normale voedingspatroon. Supplementen zijn een toevoeging naast normale voeding, om zo net wat extra voedingsstoffen binnen te krijgen. Zeker voor bepaalde doelgroepen kan het belangrijk zijn om supplementen te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld oudere mensen, zwangere vrouwen en kinderen die hard groeien, maar ook voor de ‘normale’ Nederlander kan het belangrijk zijn om supplementen te gebruiken. Dit heeft verschillende redenen en die ga ik je in dit artikel uitleggen.

Onze voeding bevat tegenwoordig minder vitamines en mineralen

De belangrijkste reden om supplementen te gebruiken is dat de voeding van tegenwoorden veel minder voedingsstoffen bevat ten opzichte van vroeger. Zo kun je dus sneller tekorten oplopen. Het voedsel in de supermarkt is bij lange na niet meer zo rijk aan vitamines en mineralen als honderd jaar geleden. Dit komt doordat de grond minder mineralen bevat, er sneller geteelt moet worden, slechtere lucht kwaliteit, meer gebruik wordt gemaakt van giftige stoffen, bestrijdingsmiddelen en steeds meer producten die bewerkt worden. Hierdoor gaat de voedselkwaliteit achteruit. Het is daarom gezonder om voor gifvrije en biologische producten te kiezen, in deze voedingsmiddelen zitten meer voedingsstoffen.

Om je een voorbeeld te geven, 70 jaar geleden bevatte broccoli en aardappelen veel meer vitamine C en calcium, tegenwoordig bevat het nog maar de helft van de waarde die het 70 jaar geleden had. Dit geldt voor bijna alle groente en fruit soorten. Ook de overheid kreeg door dat steeds meer mensen ongezond aten. Hierdoor is in 2008 de schijf van 5 geïntroduceert. Slechts 2% van de Nederlandse bevolking at volgens de schrijf van 5.

Supplenten van Flinndal

Flinndal levert allerlei soorten supplementen van hoge kwaliteit. Deze producten worden online verkocht en niet in normale winkels waardoor ze goedkoper kunnen worden aangeboden. Het aanbod in reguliere winkels is erg groot, waardoor het voor de meeste mensen lastig kiezen is welk supplement nou het beste is. Flinndal neemt je deze keuzestress uit handen waardoor het kiezen een stuk makkelijker wordt. Ben je benieuwd naar Flinndal ervaringen van echte consumenten, dan kun je klikken op de link. Weet je nog niet zeker of je supplenten wilt bestellen of weet je niet welke het beste aansluiten bij jouw behoeftes, neem dan eens vrijblijvend contact op met Flinndal en zij helpen je graag op weg.

In de meeste winkels zijn supplementen namelijk in allerlei soorten, maten en merken te vinden. Meestal zijn het pillen of capsules, soms ook druppels, poeders of drankjes. De meeste supplementen bestaan uit synthetische- of bioactieve stoffen. Deze hebben de zelfde werking als vitamines en mineralen die van nature in voeding zitten. Wel is het zo dat ons lichaam bepaalde voedingsstoffen beter opneemt, soms is het zelf zo dat ons lichaam synthetische stoffen beter opneemt als de natuurlijke variant. Het nemen van supplementen kan daarom veel voordelen hebben. Al heeft niet iedereen supplementen nodig, maar een multivitamine of vitamine C supplement kan nooit kwaad. Supplementen zijn vooral belangrijk voor bepaalde groepen mensen. Als je een te kort aan een bepaalde voedingsstof hebt of als je zwanger bent heb je bijvoorbeeld extra foliumzuur nodig. Daarnaast hebben baby’s vitamine K en D nodig en kinderen, ouderen en mensen die niet veel buiten komen extra vitamine D nodig. Sporten gebruiken ook supplementen, dit om hun spierherstel te bevorderen of voor hun algemene gezondheid. Belangrijk is om nooit de aanbevolen hoeveelheid te overschrijden die op de verpakking staat.