"Bereken uw Body Mass Index en test uw gewicht met de bmi berekenen calculator!"

Met deze tips scoor je de perfecte sportschoen

Dat de pandemie een grote invloed heeft (gehad) op ons dagelijks leven is niets iets nieuws. Het feit dat maar liefst een kwart van de Nederlanders is aangekomen tijdens de coronacrisis wellicht wel. Wanneer dit leidt tot overgewicht is het aan te raden om daar iets aan te doen.

Begin bijvoorbeeld met het aanpassen van je voedingsschema of met een nieuwe sport. Ben je van plan om te gaan sporten om af te vallen, maar weet je niet hoe je een paar nieuwe goede sportschoenen moet aanschaffen? In dit artikel lees je er meer over. Met goede sportschoenen voorkom je (de kans op) blessures, dus verdiep je zeker goed in de juiste keuze van schoenen.

Kies de juiste schoen voor de juiste sport

Een groot deel van mensen dat begint met sporten gebruikt hardloopschoenen voor een willekeurige work-out. Hardloopschoenen zijn prima schoenen, mits je ze voor de juiste sport gebruikt: hardlopen. Voor andere sporten heb je weer totaal andere schoenen nodig om zo de kans op een blessure te verkleinen. Daarom is het goed om te weten wat voor een sport je zou willen gaan doen. Ben je van plan om te gaan tennissen? Dan koop je speciale tennisschoenen. Let hierbij op of je veel buiten (op gravel) of juist binnen wilt gaan tennissen en pas de keuze van je sportschoen daarop aan.

Voordelige sportschoenen kopen

Heb je een abonnement genomen op de fitness? Ook dan heb je speciale sportschoenen nodig. Veel mensen trekken hun hardloopschoenen aan om vervolgens diverse work-outs te doen. Je kunt in dat geval beter gaan voor fitnessschoenen, omdat dit soort schoenen meestal veel meer flexibiliteit hebben dan hardloopschoenen. Voor krachttraining heb je wéér andere schoenen nodig. Let daar dus goed op bij je zoektocht naar passende sportschoenen. Er zijn diverse merken die meerdere soorten sportschoenen aanbieden. Ontdek bijvoorbeeld het enorme aanbod met een promotiecode via bespaardeals voor het merk Nike. Nike heeft talloze betaalbare modellen voor tennis, fitness én hardlopen.

Laat je voeten opmeten

Natuurlijk kun je online een beetje kijken wat voor een sportschoen je mooi vindt en over welke schoen goede beoordelingen te vinden zijn. Om 100% comfortabel te kunnen sporten, is het echter nodig om fysiek schoenen te gaan passen. Via een webwinkel weet je dat natuurlijk nooit zeker. Je kunt er hierbij voor kiezen om meerdere schoenen via internet te bestellen of je kiest ervoor om naar een fysieke sportwinkel te gaan om daar je voeten op te laten meten. Dat laatste is enorm aan te raden wanneer je serieus aan de slag wilt gaan. Op basis van zo’n voetmeting kun je namelijk de perfecte sportschoen voor jouw voet vinden.

Vraag advies van een expert

Bij zo’n voetmeting moet je altijd rechtop staan om zo de druk op de voeten en de schoenen te meten. Met die informatie kan een ervaren verkoper je goed helpen in je zoektocht naar een sportschoen. Mensen die zwaarder zijn, zoals mensen met overgewicht, hebben bijvoorbeeld meer gewicht en zo ook meer druk op de schoenen. Het is sowieso aan te raden om in gesprek te gaan met een expert op het gebied van sportschoenen en dan het liefst iemand die écht verstand heeft van verschillende soorten sportschoenen. Hij of zij kan je altijd meer vertellen en advies geven over je keuze.

Kijk ook naar de keuze van sokken

Het is goed om te weten dat je bij het passen van een sportschoen die jouw potentiële match is al de sokken moet dragen die je tijdens het sporten aan wilt hebben. In een sportwinkel kun je bijvoorbeeld vragen naar goede passokken die je eventueel ook aan kunt schaffen. Een comfortabele sportsok is misschien wel net zo belangrijk als de keuze voor een kwalitatieve sportschoen, dus onderschat dit zeker niet. Let hierbij op ademend materiaal dat synthetisch is. Materialen zoals nylon en polyester zorgen ervoor dat je voeten droger blijven, omdat ze hydrofoob zijn (ze voeren vocht af).

Maak een proefrondje op de sportschoenen

Tot slot is het aan te raden om altijd een rondje te lopen of zelfs rennen op de sportschoenen die je van plan bent te kopen. Pas dan kun je eigenlijk echt merken of je een schoen lekker vindt zitten of niet. Misschien klemt de schoen wel of voelt de schoen niet helemaal lekker bij je tenen. De kans is groot dat je meerdere sportschoenen moet uittesten voordat je de beste match hebt gevonden. Maar: heb je eenmaal een goed paar schoenen gevonden dan kun je daar jaren van genieten.