"Bereken uw Body Mass Index en test uw gewicht met de bmi berekenen calculator!"

Vier tips die afvallen makkelijker maken

Klinkt afvallen als een grote berg die je niet kunt verzetten? Als je een negatieve associatie hebt met afvallen, kan het erg lastig worden om de motivatie op te brengen om eraan te beginnen. Om het vol te houden, is zelfs een nog grotere uitdaging. Hoe maak je gewicht verliezen nu makkelijker? Wij geven je tips.

Download een app

Er zijn veel apps die je kunnen helpen bij de strijd tegen overgewicht, waardoor we ze onmogelijk allemaal kunnen benoemen. Sommige helpen je bij gezond eten, terwijl andere je assisteren tijdens het sporten. Voor veel hardloopapps, zoals Slimrun, moet je wel je GPS inschakelen. Neem daarom een goedkoop sim only-abonnement, zodat je niet aan al je centjes hoeft te denken tijdens het joggen. Dat is immers niet motiverend. In veel apps kun je je gegevens opslaan, zodat je je progressie kunt bijhouden. Dat helpt je om door te zetten als je even in een dipje zit.

Eet met aandacht

Voor de televisie eten kan misschien je geluksmomentje zijn van de dag, maar bevorderlijk voor de lijn is het niet. Doordat je afgeleid bent, zal je het signaal dat je hersenen je geven om je te vertellen dat je vol zit pas later opmerken. Hierdoor eet je dus meer dan noodzakelijk is. Eet daarom liever zonder afleiding aan de keukentafel. Vind je dat je bord er maar leeg uitziet met een kleinere portie? Gebruik dan een kleiner bord. Hierdoor leid je je hersenen om de tuin door de maaltijd er groter uit te laten zien.

Maak lekker eten leuk

Het lijkt zo’n groot obstakel: gezond eten. Wist je dat het eigenlijk ook best leuk en lekker kan zijn? Koop een nieuw kookboek en probeer recepten uit die jou aanspreken. Nodig vrienden of vriendinnen uit die jou steunen in je besluit om af te vallen en kook lekker samen. Je zult al snel merken dat gezond eten lekker is. Ben je echt een zoetekauw en wil je wel wat lekkers in het weekend? Dan moet je jezelf zeker zo nu en dan trakteren. Maak een gezonde cheesecake of ga voor een chocolademousse op avocadobasis. Yummie!

Maak een boodschappenlijstje

Zolang je niets ongezonds in huis hebt, is gezond eten niet zo moeilijk. Maar er komt een moment dat je naar de supermarkt moet en dan zijn er verleidingen om iedere hoek. Zorg ervoor dat je een boodschappenlijstje maakt, waardoor je doelgericht te werk kunt gaan. Vermijd de sectie met koek, snoep en chocola wanneer je je route volgt door de winkelpaden. Voor je het weet, sta je weer veilig buiten!