"Bereken uw Body Mass Index en test uw gewicht met de bmi berekenen calculator!"

Een goede BMI bereiken met een gezond dieet

Veel mensen streven ernaar om een goede BMI te bereiken. Daar kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen, maar vrijwel altijd zijn ze gericht op het verkrijgen van een betere gezondheid. Om dit te bereiken, zal de één moeten aankomen, terwijl de ander juist gewicht dient te verliezen. Maar hoe bereik je nu de gewenste Body Mass Index (BMI)? Iedere dag licht verteerbaar eten werkt immers averechts voor diegenen die moeten aankomen, en vice versa.

Gelukkig zijn er een aantal tips die wij jou kunnen geven over het behalen van een heilzame BMI met een gezond dieet. Lees verder om erachter te komen hoe de juiste supplementen én gezonde voeding jouw Body Mass Index in positieve zin kunnen beïnvloeden.

gezond dieet

Een gezonde Body Mass Index dankzij de juiste supplementen

Laten we van start gaan met het beschrijven van een hulpmiddel voor het bereiken van een goede BMI. Je hebt vast weleens supplementen gebruikt voor het verbeteren van jouw weerstand, maar wist je dat de juiste supplementen eveneens in een verbeterde BMI kunnen resulteren? Hieronder vertellen wij jou daar meer over.

Supplementen om in gewicht aan te komen

Wanneer je bijvoorbeeld in gewicht moet aankomen, zijn er bepaalde supplementen die ertoe leiden dat je sneller aan jouw dagelijkse caloriebehoefte voldoet. Bekende voedingssupplementen om aan te komen, zijn de zogeheten “weight gainers”. Zoals de naam al doet vermoeden, richt dit type supplement zich op het laten toenemen van jouw lichaamsgewicht.

Weight gainers bevatten doorgaans veel koolhydraten, zodat je sneller boven jouw dagelijkse behoefte uitkomt. Dit resulteert in jouw lichaamsgewicht dat toeneemt. Overweeg je om een weight gainer supplement te kopen voor een gezondere BMI? Let er dan op dat je kwaliteit boven kwantiteit verkiest. Veel goedkope weight gainers bevatten een hoop suiker. Dit wil je logischerwijs vermijden.

supplementen

Afvallen? Jouw metabolisme heeft voldoende calcium en magnesium nodig

Het kan echter zo zijn dat je juist gewicht moet verliezen om een betere Body Mass Index te bewerkstelligen. In dat geval zijn weight gainers niet geschikt voor jou. Je wilt immers gewicht verliezen in plaats van verkrijgen. Het is raadzaam om te kiezen voor supplementen die een gunstige werking uitoefenen op jouw metabolisme. Denk daarbij aan calciumsupplementen en magnesiumsupplementen.

Als je bijvoorbeeld een tekort aan één of beide van deze mineralen hebt, dan zal jouw metabolisme niet optimaal functioneren. Supplementen met deze mineralen kunnen er dan voor zorgen dat eventuele tekorten snel verholpen worden, wat bijdraagt aan een goed werkend metabolisme. Het is belangrijk om te vermelden dat supplementen voor een betere BMI nooit ter vervanging van een gezond en gevarieerd dieet gebruikt mogen worden. Waarom? Dat lees je in het laatste deel van dit artikel.

Gezonde voeding als basis van een betere BMI

De juiste supplementen kunnen dus bijdragen aan een gezonde Body Mass Index, maar dat betekent niet dat je geen rekening meer hoeft te houden met gezonde voeding. Een gezond en gevarieerd dieet bevat namelijk tal van essentiële voedingsstoffen die jouw algehele gezondheid ten goede komen. En daarmee ook jouw BMI!

Als het noodzakelijk is om af te vallen om een gezonde Body Mass Index te bereiken, dan kun je baat hebben bij licht verteerbaar eten. Onder licht verteerbaar voedsel worden voedingsmiddelen geschaard die doorgaans weinig koolhydraten en vezels bevatten. Toch bevatten ze in de regel voldoende van deze voedingsstoffen om overdag goed te kunnen blijven functioneren.

Wanneer je licht verteerbaar wilt eten om gewicht te verliezen, dan vraag je jezelf misschien het volgende af: “Welke voedingsmiddelen kan ik dan het beste kiezen?” We beschrijven er graag een aantal. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan: Groene bladgroenten zoals spinazie en andijvie, en licht verteerbare groenten zoals asperges en wortelen. Afgezien van groenten zijn er nog een aantal andere licht verteerbare voedingsmiddelen die je kunt toevoegen aan jouw dieet, waaronder tonijn, garnalen, magere yoghurt, eieren en licht verteerbare vleessoorten zoals fricandeau, rosbief en kipfilet.

Is het juist noodzakelijk om in gewicht aan te komen voor een betere BMI? Dan is het zaak om meer calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt. Ondergewicht tegengaan voor een gezonde Body Mass Index, kan bijvoorbeeld door de volgende voedingsmiddelen aan jouw dieet toe te voegen: Ongebrande noten, tropisch fruit (zoals passievrucht en mango), pasta, volkoren brood, gedroogd fruit (zoals banaan en pruimen), en vette voeding (waaronder boter, vette vis zoals zalm en olijfolie).

gezonde voeding

Gezond een goede BMI bereiken: contacteer een voedingsdeskundige

In dit artikel hebben we beschreven wat de juiste supplementen en voeding voor jou kunnen betekenen - met name wanneer je streeft naar het behalen van een gezonde Body Mass Index. Wij adviseren jou om niet op eigen houtje jouw dieet radicaal aan te passen. Het is verstandig om dit in overleg met een medisch specialist te doen, zoals een voedingsdeskundige.

Wil je snel een gezondere BMI bewerkstelligen? Contacteer dan een diëtist. Diegene kan jouw persoonlijke situatie in kaart brengen en daarop een plan van aanpak afstemmen. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen voedingsstoftekorten oploopt vanwege het aanpassen van jouw dieet. Tot slot kan een voedingsdeskundige jou van enkele handvatten voorzien die nodig zijn voor het uitkiezen van de juiste supplementen.