"Bereken uw Body Mass Index en test uw gewicht met de bmi berekenen calculator!"

Diëtisten bundelen krachten voor betere ondersteuning

In ons land zijn er duizenden mensen die dagelijks worstelen met hun gezondheid en hun gewicht. Er wordt van alles geprobeerd om overtollige kilo’s kwijt te raken en de gezondheid te verbeteren, maar vaak zonder succes. Gelukkig is er een groep deskundigen die deze mensen kan helpen: diëtisten. Diëtisten zijn specialisten op het gebied van voeding en gezondheid en kunnen mensen helpen met het opstellen van een gezond voedingsplan dat aansluit bij hun persoonlijke situatie en behoeften.

Afvallen gaat niet alleen gaat om restrictieve diëten of snelle oplossingen, maar vooral om het veranderen van levensgewoonten en het maken van duurzame keuzes op het gebied van voeding en lichaamsbeweging. Hierdoor val je niet alleen af, maar verbeter je ook je gezondheid en welzijn op langer termijn.

Rotterdamse diëtisten

Als je in Rotterdam of omgeving woont en worstelt met overgewicht en hierbij graag persoonlijke ondersteuning wilt, dan bieden Rotterdamse diëtisten zeker handvatten. Deze diëtisten zijn experts op het gebied van voeding en gezondheid. Zij zijn er om mensen te helpen hun gewicht onder controle te krijgen en tegelijkertijd optimaal te genieten van lekker en gevarieerd eten. Een belangrijk onderdeel van hun aanpak is het leiden van een gezonde levensstijl die past bij de individuele behoeften van hun cliënten.

Begeleiding op maat

Het dieet dat door Rotterdamse diëtisten wordt voorgeschreven, is een persoonlijk dieetadvies op maat voor jouw leefsituatie, eetgewoonte en wensen. Het dieetadvies is niet bedoeld om een lijst van verboden voedingsmiddelen op te stellen, maar vooral om aan te geven wat wel en wat niet past in jouw levenspatroon. Iedereen heeft immers een andere smaak en behoefte en dus is het belangrijk om een persoonlijk voedingsplan te maken. Dit stelt je in staat om een dieet te volgen dat lekker is, gevarieerd en toch helpt bij het bereiken van het gewenste gewichtsverlies.

Ook andere aandoeningen en klachten

Bij de Rotterdamse diëtisten kun je niet alleen terecht met overgewicht, maar ook als je een chronische aandoening hebt. Denk aan diabetes, het prikkelbare darm syndroom (PDS), COPD en hart- en vaatziekten. En het gaat verder dan dat. Als je bijvoorbeeld last hebt van bepaalde allergieën, reumatische aandoeningen of voedingsintolerantie, is de praktijk van diëtisten ook de plek waar je terecht kunt met je klachten. Een persoonlijke benadering, gepaard met diepgaande kennis van voeding en gezondheid, is wat kenmerkend is voor deze diëtisten.

Samen Sterk

Maar niet alleen als je in Rotterdam en omstreken woont wordt er hulp geboden. De verschillende experts hebben de krachten gebundeld als Samen Sterk. Op verschillende locaties van diëtistenpraktijken zijn door het hele land te vinden. Zo kun je terecht bij uiteenlopende deskundigen van Amsterdam tot Utrecht en van Enschede tot Vlissingen. Eén op één begeleiding is wat je mag verwachten. Hoe persoonlijk wil je het hebben? Met Samen Sterk sta je er dus zeker niet alleen voor. Samen sta je altijd sterker dan alleen. Na een intakegesprek worden de gezondheidsdoelen besproken en kan er aan de slag worden gegaan.

Bewegen, bewegen, bewegen

Ten slotte is het belangrijk om te benadrukken dat het eten van gezond en gevarieerd voedsel niet de enige manier is om gewicht te verliezen. Actief blijven en regelmatig bewegen is minstens even belangrijk. Een gezonde levensstijl omvat dus zowel een goed dieet als regelmatige lichaamsbeweging. Door deze twee concrete doelen te combineren kan je je doel bereiken en je leven verbeteren.

Body Mass Index

Als het gaat om op een gezonde manier gewichtsverlies bereiken, speelt naast voldoende beweging en het bevorderen van gevarieerd en lekker eten, het berekenen en monitoren van de Body Mass Index (BMI) ook een rol. Deze veelgebruikte maatstaf voor de verhouding tussen lengte en gewicht wordt gebruikt om een indicatie te geven van iemands gewichtsstatus. Door de BMI te berekenen, kun je een duidelijk beeld krijgen van het startpunt en wat een gezond streefgewicht zou kunnen zijn. Hierdoor kun je realistische doelen stellen en strategieën ontwikkelen om deze doelen te bereiken.

Het totaalplaatje

Natuurlijk is het berekenen van de BMI slechts een onderdeel van het totaalplaatje. Een gezond gewichtsverlies hangt niet alleen af van het getal op de weegschaal, maar ook van het verhogen van de spiermassa, het verbeteren van de algehele conditie en het behouden van een gezonde lichaamssamenstelling. Daarom is het verstandig om je niet alleen te focussen op het verliezen van kilo’s, maar zeker ook op het behalen van andere gezondheidsdoelen.