"Bereken uw Body Mass Index en test uw gewicht met de bmi berekenen calculator!"

Zo heb jij een gezonde basis voor een sterk en fit lichaam

Herken je dat gevoel dat het je maar niet lukt om die laatste paar kilo kwijt te raken. Wanneer je die kilo´s kwijt zou zijn, dan voel je je gewoon net lekkerder in je vel en vooral fitter en minder futloos. Soms is het goed om bij jezelf te rade te gaan of je wel altijd de juiste keuzes maakt voor je lichaam. Al lijkt het misschien dat je gezond leeft, sta eens stil bij wat je zoal eet, hoe vaak je beweegt en hoe vaak je stiekem naar de verkeerde snacks grijpt. Een goed moment dus om de balans eens op te maken en te kijken waar je staat. Is je basis nog goed of is het tijd om de boel weer eens op te schudden?

Maak gezonde keuzes in je eetpatroon

Tegenwoordig zijn we gewend dat we alles kunnen krijgen wat we maar hebben willen. De supermarkten liggen vol met de lekkerste producten. Met een druk op de knop kunnen we zelfs een zak spekjes binnen tien minuten laten thuis bezorgen. Iedereen is druk en heeft vaak nog maar weinig tijd of zin om een gezonde maaltijd te bereiden. Ook al doe je nog zo je best om te letten op wat er naar binnen gaat, wanneer je stilstaat bij wat je zoal eet op een dag, dan merk je vaak dat je helemaal niet zo gezond eet als dat je dacht. Een goede manier om inzicht te krijgen in je eetpatroon is om een aantal dagen een eetdagboekje bij te houden. Schrijf alles op, dus niet alleen de hoofdmaaltijden zoals je ontbijt, lunch en avondeten, maar ook alle tussendoortjes, dranken en eventuele snacks. Daarna kun je eens de balans opmaken. Hoe sta je ervoor? Waar kun je nog verbeteren? Misschien blijkt dat je ‘s avonds toch snel naar de snacks grijpt. Waar komt die behoefte vandaan? Wellicht eet je te weinig gedurende de dag en heb je in avond dus nog trek. Misschien ligt er wel een diepere betekenis achter en heb je een andere reden om veel te snacken. Het is nooit verkeerd om hulp in te schakelen, je kunt niet alles alleen. Denk er eens aan om bijvoorbeeld met een diëtist te gaan praten. Belangrijk is dat je voldoende groente, fruit en zoveel mogelijk onbewerkte producten eet. In plaats van bijvoorbeeld een eierkoek of een notenreep kun je ook een groente- of fruitsnacks tussendoor nemen. Wanneer je ook een aantal kilo’s wilt verliezen, dan kan op de calorieën letten een handig hulpmiddel zijn.

Soms heb je wat hulp nodig

Wanneer je een gezond basis voedingspatroon hebt, waarin je zo veel mogelijk van alle belangrijke bouwstoffen binnenkrijgt, dan kun je alsnog soms wel wat hulp gebruiken. Ondanks dat we ons best doen, is het tegenwoordig lastig om alles wat je nodig hebt via voeding binnen te krijgen. Simpelweg omdat ons eten vaak erg bewerkt is. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om middels supplementen alsnog de stoffen binnen te krijgen. Via Supspace kun je heel veel supplementen, vitamines en bijvoorbeeld lekkere eiwitrepen vinden die een goede toevoeging kunnen zijn in je daarnaast gezonde eetpatroon. Zeker wanneer je veel sport en beweegt, wat natuurlijk alleen maar aan te moedigen is, dan is het belangrijk dat je voldoende bouwstoffen en vooral eiwitten binnenkrijgt.

Beweging maakt je lijf fit en soepel

Gezonde voeding is enorm belangrijk. Het voedt je lijf van binnen en zorgt voor alle goede bouwstoffen die je lichaam nodig heeft. Daarnaast is uiteraard ook heel erg belangrijk om je lijf sterk, soepel en gezond te houden. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de geest. Bij sporten maak je endorfine aan waardoor je je gelukkig gaat voelen. Ben je vaak moe, heb je veel hoofdpijn en heb je stijve spieren? Dan ben je misschien geneigd om op de bank te blijven liggen en niet te gaan sporten. Je bent immers te moe. Maar dat is juist het moment om wel te gaan! Denk eens aan al die keren dat je bent gaan sporten terwijl je eigenlijk geen zin had of echt te moe was. Heb je achteraf ook maar één keer spijt gehad? Zeer grote kans van niet. Je bent nadien altijd blij dat je gegaan bent. Ben je niet zo van de sportschool? Denk dan eens aan een leuke sport in teamverband of een bootcamp in de buitenlucht. Sporten die je lijf lekker soepel houden zijn bijvoorbeeld yoga of pilates. Daarnaast kun je beweging altijd meer integreren in je dagelijks leven door vaker de trap te nemen in plaats van de lift, in de middag een blokje om te lopen of met de fiets of lopend de boodschappen te doen in plaats van met de auto.